Mijn zakdag

Goede grondingIn tegenstelling tot een SAS dag, balans dag of wat voor een dag de mens al naar gelang de aanwezige behoefte maar heeft gecreëerd, heb ik een persoonlijke zakdag in het leven geroepen. Een dag waarop ik een stap terugneem van mijn hectische, jagende bestaan en weer zak in mijn energie. Een dag waarop ik eens niet mijn hoofd, maar mijn lichaam voorrang geef. Een dag om bij te tanken, voordat ik weer vol gas aan de week begin.

Sinds ik ben gestart met mijn coaching opleiding ben ik volledig doordrongen van het nut van goed gegrond zijn en het hebben van een lage, rustige buikademhaling. Nogal wiedes zul je misschien zeggen. Maar voor iemand die jarenlang geen contact heeft gehad met haar gevoel en voornamelijk vanuit haar hoofd en verstand geleefd heeft is het niet vanzelfsprekend om aandacht te besteden aan deze voor een meer spiritueel ingesteld iemand logische aspecten van het zijn. Ik kan wekenlang netjes mijn oefeningen en meditaties doen, om vervolgens opgeslokt te worden door de hectiek en waan van alledag, waardoor ik mijn rustige-geest-in-een-rustig-lichaam routine glad vergeet.  Met de nodige spierspanningen en stress als gevolg om mij weer met de neus op de feiten te drukken.

Om deze vicieuze cirkel een halt toe te roepen heb ik mezelf vandaag de eerste zakdag van de rest van mijn leven gegund. Na een heel weekend school (wat ik heerlijk vind om wat ik leer en meemaak, maar wat me tegelijkertijd ontzettend veel energie kost) heb ik mezelf vanmorgen toestemming gegeven om uit te slapen en heerlijk in mijn eigen tempo aan de dag te beginnen. Vervolgens heb ik me helemaal laten doorlichten, bijwerken en oppoetsen door mijn chakra therapeut (let het zakken begin!), waarna ik met hernieuwde energie (verscholen achter een diepe ontspanning van mijn spieren en algehele dufheid inclusief gaap scenario) thuis van een uitgebreide gezonde lunch heb genoten. Met een volle maag heb ik me op de bank gevleid met een fijne film met hoog “zuiggehalte” (een zodanig mooie, meeslepende film dat je als het ware de film ingezogen wordt) en daar zit ik nu nog (hoewel de film inmiddels verruild is voor de admin van mijn website). Vanavond ga ik genieten van mijn wekelijkse Dru yoga les om vervolgens mijn bed in te zweven, waarmee ik officieel wel weer genoeg gezakt ben voor deze dag en opgeladen voor deze week. Morgen begin ik weer netjes met mijn grondings- en ademhalingsoefeningen, zoals het een rustige-geest-in-een-rustig-lichaam betaamd.

Herken jij dit thema? Leef jij ook meer vanuit je hoofd en verstand dan vanuit je lichaam en gevoel? Hoe houd jij jezelf gegrond? Ik ben benieuwd naar je verhaal en nodig je uit jouw ervaringen hier te delen. Ter inspiratie voor jezelf en wellicht voor anderen.

Groetjes, Wanda

http://www.youtube.com/watch?v=2DZaht8UeOA

 

 

 

Laat wat van je horen

*