Zelfvervuiling

puurheid van de natuurWe ontkomen er niet aan. De wereld raakt meer en meer vervuild en de mens is de voornaamste oorzaak. Olierampen en buitensporig natuurgeweld zijn aan de orde van de dag. Wat gebeurt er met onze aarde? Wat staat er met ons te gebeuren?
Ik vraag me af of er een relatie is tussen hoe we onszelf behandelen en hoe we vervolgens met de wereld omgaan. Niet voor niks zegt de Bijbel “behandel de ander gelijk u zelve”Want als je niet liefdevol met jezelf kunt omgaan, hoe ga je dan in vredesnaam met je omgeving om? Hoeveel schadelijke dingen zeg je bijvoorbeeld tegen jezelf gedurende de dag? Heb je ze wel eens geteld? Houd maar eens gedurende een week bij welke negatieve, kritische, belemmerende gedachten jij over jezelf hebt. Je zult versteld staan! Wij nuchtere, prestatiegerichte, perfectionistische doeners van Nederlanders doen onszelf namelijk ontzettend veel schade aan, door hoe we geneigd zijn over onszelf te denken. Iets waar we enorm bedreven in zijn geworden gedurende ons leven. Klassieke stemmetjes in ons achterhoofd, die ons heel duidelijk maken “dat kan ik toch niet”, “wie zit er nu op mij te wachten”, “wat stom van me”, “ik ben lelijk”, “was ik maar meer zoals….” en ik kan nog wel uren doorgaan. Allemaal tijdbommetjes, waarvan we ons normaal gesproken niet bewust zijn, maar die ons op den duur grote schade kunnen berokkenen, via een neerwaartse spiraal. Wat je denkt ben je immers zelf en je motivatie bepaalt je handelen. Laten we daarom beginnen met het denken van positieve gedachten over onszelf, dan dragen we vanzelf ons steentje bij aan het geleidelijk aan verbeteren van de wereld. Improve the world, one person a time.
Wat heeft jouw innerlijke criticus je te vertellen? En nog belangrijker: vind je dat ‘ie gelijk heeft? Ik nodig je uit jouw schadelijke gedachten hier te delen, als eerste stap op weg naar een bewuster, leger hoofd. Ter inspiratie voor jezelf en voor anderen

Laat wat van je horen

*