Wat is jouw natuurlijke aanleg?

schoonheid van een vlinderTien jaar geleden hopte ik nog van job naar job, op zoek naar de voor mij juiste baan.Dé plek, waar ik me helemaal thuis zou voelen en me verder zou kunnen ontplooien. Waar mijn kwaliteiten op waarde geschat zouden worden en mijn inbreng gewaardeerd. Ik zocht zingeving in mijn baan. De klik die me zou vertellen “dit ben jij”, “dit past bij jou”. Ik zocht het buiten mezelf, omdat ik het van binnen niet wist, niet kon vinden of omdat ik er vanuit mijn perfectionistische neigingen simpelweg overheen keek. Ik had geen zicht op waar ik echt goed in was, laat staan dat ik me bezig hield met mijn “raison d’être”. Ik had teveel interesses, te weinig levenservaring en was te druk om eens een moment stil te staan en te luisteren naar wat mijn hart en ziel me ingaven. Alvorens ik dat in de smiezen had was ik vele jaren verder; rijk aan ervaring. Had ik de nodige teleurstellingen geïncasseerd en de leerzame momenten omgezet in een groot idealisme en enorme innerlijke drijfveer om te doen wat ik nu doe. Sommige mensen weten van kind af aan wat ze willen doen met hun leven, anderen (zoals ik) hebben er een hele levensweg voor nodig.

Je natuurlijke aanleg gaat verder dan je talenten, competenties of kernkwaliteiten en verder dan jezelf. Het betreft jouw bijdrage aan de wereld. Jouw unieke gave om datgene in de wereld te zetten, waarvoor jij letterlijk en figuurlijk in de wieg bent gelegd. Jouw persoonlijke raison d’être of reason for living. Herkenbaar aan een duidelijk aanwezig buikgevoel, een gevoel van continu in een flow zitten. Als je je natuurlijke aanleg leeft, leef je vanuit je kracht, waardoor je tegenslagen gemakkelijk het hoofd biedt en je doorzettingsvermogen een boost krijgt. Alle energie stroomt jouw kant op, wat maakt dat je je stabiel en zelfverzekerd voelt; wetend dat je doet wat je hoort te doen.
Weet jij wat jouw natuurlijke aanleg is? En als je dat weet, leef je er dan ook naar of doe je concessies vanuit een behoefte aan zekerheid, continuïteit of iets anders? Of heb je jouw magische taak via een omweg gevonden en onderweg de meest bijzondere levenslessen geleerd? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en nodig je uit dit hier te delen. Ter inspiratie voor jezelf en wellicht ook voor anderen.

Groetjes, Wanda

Laat wat van je horen

*