Hallo? Contact!!!

Vanmorgen om 7.00 uur daagde het me ineens. Het antwoord waar ik al maanden naar op zoek ben. De rode draad waar volgens mij Incredible You Coaching om draait. Ik voelde altijd dat die er was, maar kon er nooit mijn vinger op leggen. Het lag als het ware op het puntje van mijn tong, maar vond nooit de weg naar binnen. En misschien was dat maar goed ook. Misschien was ik er nog niet klaar voor. Maar nu ik er klaar voor ben voel ik het in mijn hele wezen tintelen. Voortaan gaat Incredible You Coaching over contact. Het wezenlijke contact dat je eerst met jezelf moet kunnen maken, voordat je wat dan ook in de wereld kunt zetten. Voordat je wezenlijk in contact kunt gaan met een ander, want in contact gaan betekent jezelf durven laten zien, in al je schoonheid, maar ook al je lelijkheid. Je masker afzetten en daarmee (niet geheel onbelangrijk) jezelf volledig accepteren en waarderen, zoals je bent. Want zoals je met jezelf omgaat, zo bied je een ander de spiegel van hoe met jou om te gaan. Wat je geeft komt altijd terug. Dus om te leren hoe je de Incredible You bij jezelf naar boven haalt, zul je de reis naar binnen moeten maken en wezenlijk contact maken met jezelf. En volgens mij kun je enkel wezenlijk contact maken met jezelf (en van daaruit ook met de wereld om je heen) als je lichaam, geest, hart en ziel in balans zijn. Daar gaat het bij mij en voor mij (voortaan) over en wow!, is me dat een Eureka moment! Zo simpel als het kan zijn (en de mooiste dingen vaak zijn). Hiermee begin ik mijn missie voor 2012. Niet een goed voornemen, maar een missie (dat is in mijn wereldbeeld wat meer beladen): om balans te brengen in mijn lichaam, geest, hart en ziel en van daaruit wezenlijk contact te maken met mezelf. Met mijn gevoel, emoties (en die dan ook te uiten, anders werkt het hele proces averechts), passies, wensen, verlangens….en om vanuit dat innerlijke contact de wereld tegemoet te treden, zodat alles wat ik doe bevlogen is en écht (niet dat ik tot nu toe dingen deed die nep waren, maar ik kon de kern niet vatten van het waarom). En aangezien in wezenlijk contact gaan (met mezelf, maar ook met anderen en daarbij zijn kunnen ontvangen en toelaten essentiële voorwaarden ) een leerpunt van me is (rationaliste in forma die ik ben), terwijl ik het wel heel belangrijk vind en ik ervan overtuigd ben dat je jezelf enkel kunt overwinnen door uit je comfort zone te stappen….stel ik InKontact gaan (met mezelf, maar ook het helpen van anderen bij het InKontact komen met zichzelf) als mijn persoonlijke missie. Ik zat al te overwegen om een blog te schrijven over “Op reis naar mijn gevoel”, maar in wezen komt dit op hetzelfde neer, alleen een laagje dieper (en ook dat past weer bij mij: nooit de dingen gemakkelijk doen 😉

Sinds 3 weken heb ik een pup. Al een jaar geleden heb ik bedacht dat als ik ooit een pup zou nemen, ik haar Joy zou gaan noemen, vanwege de vreugde, waarvan ik “wist” dat ze me die zou gaan brengen. Voor een hoofdmens (tegenover gestelde van gevoelsmens), zoals ik is het hebben van een hond heel heilzaam. Het regelmatige wandelen helpt me te gronden en in mijn lichaam te komen en haar alleen maar vasthouden biedt een one way ticket naar mijn gevoel. Ik kan niet anders dan zoetsappig glimlachen als ik haar ondeugende kop zie en in welke bui ik dan ook ben: ik smelt volledig van binnen.

In het kader van en terugkerend naar mijn missie: die heb ik dus al mooi in m’n zak 😉
In de komende blogs zal ik terugkomen op mijn zoektocht naar het wezenlijke contact met mezelf en hoe mijn omgeving (en vooral Joy), maar ook de boeken die ik lees, de mensen die ik ontmoet en de dingen die ik onderneem daar een rol in spelen. En uiteraard kom ik ook graag InKontact met jou en met jouw mening, ervaringen, wereldbeeld…wat je maar wilt delen.

Heel graag tot Blogs!

Groetjes, Wanda

 

 

Reacties

  1. Wat een heerlijk verhaal! Ik begrijp (lees: voel) je helemaal!
    Ik ben benieuwd hoe de reis nu verder gaat en ben dol nieuwsgierig naar die lieve pup!
    Ik wacht al op het vervolg!
    Liefs, Denise

Laat wat van je horen

*